Mai sunt evreii poporul ales de Dumnezeu?

Buna. Am o nelamurire. Se stie ca statul evreu a fost ales de Dumnezeu. Chiar putem spune ca El l-a intemeiat. La rastignirea lui Isus, evreii au cerut ca sangele lui Isus sa cada asupra lor si a copiilor lor. Bineinteles ca acesta a cazut asupra lor si cu totii stim prin cate au trecut. In 1948 (parca) s-a infiintat inapoi statul evreu. Daca ne uitam in Vechiul Testament, ei care de multe ori au fost pedepsiti, Dumnezu niciodata nu i-a uitat si i-a iertat. Intrebarea este: mai sunt ei poporul ales de Dumnezeu dupa ce l-au rastignit pe Isus? Pun aceasta intrebare pentru ca toti spun ca nu mai sunt; dar eu cred ca mai sunt, pentru ca Dumnezeu niciodata nu-Si uita fagaduinta. Multumesc

Comentarii

imaginea utilizatorului George Şchiopu

Buna ziua!

Poporul Israel a fost ales de Dumnezeu cu un scop bine definit. Aflat la intersectia a trei continente importante (Asia, Europa si Africa), Israelul avea misiunea sacra de a descoperi pe Dumnezeul cel adevarat tuturor popoarelor. Din pacate, prin lepadarea Mantuitorului trimis de Dumnezeu, ei si-au pecetluit soarta de popor favorizat. Evreii, ca indivizi pot sa fie mantuiti, pot sa aiba o relatie personala cu Dumnezeu, dar ca popor ei nu sunt poporul ales si favorizat al lui Dumnezeu.

Israelul poate aduce aminte oamenilor despre religia monoteista, despre cerintele morale ale lui Dumnezeu fata de omenire, despre faptul ca el sta la baza formarii crestinismului (sa nu uitam ca primul nucleu al bisericii crestine, cei 12 apostoli, a fost format din evrei), dar nu mai are statutul special de popor ales. Toate aceste idei sun bazate pe Romani 9-11 (vezi de asemenea Faptele Apostolilor 13: 46; 18: 6; 22: 18.21; 28: 24, 28 etc).

Locul pe care l-a avut Israelul a fost luat de biserica crestina. Din pacate, aceasta calca bine pe urmele poporului Israel. Crestinismul, cu mici exceptii, a esuat sa fie ceea ce Dumnezeu a dorit sa fie. Criza moral-spirituala din sanul sau este cel mai mare generator si amplificator al crizelor din lume. Iata de ce ne aflam aproape de un climax al istoriei noatre si iata de ce se asteapta un deznodamant la una dintre cele mai mari crize din istoria lumii. Iudeii au esuat prin faptul ca in timp ce au pretins ca au legea L-au respins pe Hristos,iar acum crestinii, esueaza prin faptul ca in timp ce pretind ca au pe Hristos, ei sunt duplicitari, nerespectand cerintele morale ale Bibliei.

In speranta ca sunt utile aceste randuri, iti doresc o viata curata si frumoasa!

Cu stima, GS

Am ajuns la randurile scrise de dumneavastra cautand raspuns la aceeasi intrebare "De ce a fost ales poporul evreu si daca inca mai poate fi considerat popor ales".

Am gasit un raspuns cuprinzator si concis. Va multumesc foarte mult!

imaginea utilizatorului George Şchiopu

Mă bucur să știu că au fost de folos aceste rânduri...

GS

As vrea sa stiu  daca Biblia confirma cele scrise de dvoastra si daca este posibil  as dori sa aveti buavointa de a detalia.

 

imaginea utilizatorului George Şchiopu

Atunci când am răspuns prima dată am oferit ca suport următoarele trimiteri biblice: Romani 9-11 (vezi de asemenea Faptele Apostolilor 13: 46; 18: 6; 22: 18.21; 28: 24-28 etc).

Dacă sunt citite cu atenție cele trei capitole din Romani (9, 10 și 11), foarte ușor înțelegem ceea ce am scris mai sus.

GS

imaginea utilizatorului George Şchiopu

Pentru Moshiach

Cum explici Isaia 53 și Daniel 9:24-27?

Adaugă comentariu nou

Dacă ai trecut printr-o problemă/experiență asemănătoare celei descrise mai sus și dorești să împărtășești gâdurile tale cu privire la aceasta, te încurajăm să lași un comentariu. Prin experiența ta, poți ajuta pe ceilalți.
Îți mulțumim!