comportamentul bizar

Postată de: Utilizator teajut.ro · CONSILIERE PSIHOLOGICĂ · 3 sept. 2017, 08:24:44

Buna ziua! Sunt studenta si imi pregatesc lucrarea de diploma. Mi-am ales ca tema agresivitatea, mai exact: auto-agresivitatea. Nu prea gasesc ce caut, nu gasesc carti despre acest subiect. Am cerut psihologilor cateva recomandari (carti, reviste de specialitate), nu am obtinut. Acum mi-a venit ideea de a scrie pe acest site in speranta ca cineva va dorii sa discutam despre un subiect, mi-ar placea sa citesc parerea unui psiholog despre urmatoarele:

  1. Profanarea mormintelor din punct de vedere psihologic - am gasit doar din puct de vedere judiciar, dar ma intereseaza mentalitatea omului care face acest lucru. Nu ma intereseaza etichetarile de gen ”satanisti”, vreau o parere a unui psiholog si eventual un link unde gasesc explicatii psihologice (daca se gasesc pe internet).
  2. Atractia fata de moarte si sange - la fel

Ca sa fiu inteleasa de ce vreau sa cunosc aceste aspecte: lucrarea va cuprinde un studiu de caz despre comportamentul emo. Intalnind in viata personala si persoane de acest gen, am incercat sa aflu cat mai multe si sa inteleg ce simt ei in anumite situatii, din acest motiv mi-am si ales aceasta tema. Totusi vreau sa inteleg/cunosc mai mult despre psihologia acestor comportamente, poate astfel voi gasii si materialul necesar pentru cadrul teoretic. Sper ca imi va raspunde cineva, Va multumesc!

Consiliere TeAjut.ro · 4 sept. 2017, 10:43:36

Buna Milena

Am ciit mesajul tau si tema de licenta pe care ai ales-o este foarte interesanta. Cu siguranta ai discutat deja si cu un cadru didactic care sa iti poata indruma lucrarea. Cadrul didactic este cel mai in masura sa te poata orienta spre literatura pe care trebuie sa o parcurgi pentru a ramane cu cadrul didactic ancorat in paradigma in care ai ales alaturi de cadrul didactic sa lucrezi pentru licenta. Ca si surse pentru bibliografie, la biblioteca universitatii ar trebui sa gasesti acces la baze de date online precum proquest, absco, sagepub, jstore, apa. Aceste baze de date pot fi accesate si de acasa, insa vei putea lectura doar abstractul. Dinabstract iti poti da seama daca articolul corespunde sau nu cautarilor tale si apoi, mergand la biblioteca, sa il poti accesa si descarca de pe bazele acestea. Daca imi universitatea si facultatea la care studiezi este posibil sa iti pot oferi informatii precise despre bazele de date la care ai acces prin intermediul programului de studiu pe care il frecventezi.

spor la treaba si o zi usoara Oana Ghimbulut