Merită să lupt pentru ceea ce iubesc?

Postată de: Utilizator teajut.ro · CONSILIERE PSIHOLOGICĂ · 4 sept. 2017, 02:26:16

În urmă cu câteva luni l-am cunoscut pe el, de atunci am vorbit în continuu și cu timpul începusem să ne comportăm ca și cum am fi intr-o relație. Chiar dacă nu era nimic oficial noi ne iubeam și el chiar îmi demonstra asta, nu erau doar vorbe, ci și fapte. Știam mereu că el e mereu aici pentru mine și de aceea de multe ori eram indiferentă cu el și nu îi arătam atăt cât merita cât de mult țin la el. Într-o zi, pur și simplu s-a oprit din a mai vorbi cu mine, am fost la el dimineața, ne-am petrecut toata seara vorbind prin mesaje și apoi gata. Au trecut 5 saptămâni de cand mă ignoră, i-am scris de două ori, prima data mi-a spus că trece printr-o perioadă stresantă și a doua oară a vorbit foarte sec, conversație de 5-6 mesaje. Nu mai înțeleg nimic, mi-a spus că mă iubește și apoi m-a lăsat așa, meritam măcar o explicație.. chiar vreau să vorbim din nou, dar după atâta timp simt că nici măcar nu mai știu cum să vorbesc cu el, mi-am dat seama că îl plac mai mult decât credeam, el este tot ce nu pot eu să fiu și îmi lipsește enorm. Nu găsesc niciun motiv pentru care să mă ignore și câteodată mă gândesc ca tot ce mi-a spus au fost vorbe goale. Mi-aș dori din tot sufletul să fim ca înainte, dar nu știu ce să fac. Merită să lupt pentru el după tot ce a fost între noi?

Consiliere TeAjut.ro · 6 sept. 2017, 08:37:33

Salut.

Probabil ca si el s-a simtit la fel ca si tine acum: a vazut ca tu nu depui prea multe eforturi pentru relatia voastra si poate a hotarat ca singur nu poate trage de toata relatia, chiar daca de fapt si tie iti pasa, doar ca nu ai aratat asta. Oricum, motivele nu le poti afla pana cand vorbesti cu el. Poti sa ii spui chiar si asta, ca ti-a fost frica sa ii dai prea multa atentie, crezand ca astfel isi va pierde interesul.

Recomandarea mea este sa incerci sa iti faci curaj si sa vorbesti cu el fata in fata. Foarte multe lucruri pot fi interpretate gresit de celalalt daca le transmitem in scris si nu ne dorim asta.

O zi linistita! Roxana


Consiliere TeAjut.ro · 4 sept. 2017, 13:33:48

Da, cred că aș putea încerca asta, probabil nu față în față, dar am să îi scriu ca să lămurim totul. Chiar dacă nu mai vrea să vorbească cu mine, aș prefera măcar să îmi spună direct, nu să mă lase așa. Oricum, am uitat să menționez faptul că el este genul de băiat care e obișnuit să îi cadă toate fetele în brațe, de aceea eu eram indiferentă de multe ori pentru că credeam că vrea doar să își bată joc de mine, adică de ex vorbea cu mine pentru cum arăt sau ceva de genul și nu mă plăcea cu adevărat. A durat ceva timp până să am încredere în el, dar când am făcut-o eram sigură că merită. Mi-a spus multe lucruri, pe care nu i le spui oricui, tot ce făcea mi se părea real și dacă nu i-ar fi păsat atât de mult de mine nu cred că ar mai fi insistat atât de fiecare dată când ne certam sau așa. Îmi era frică că dacă o să par și eu prea interesată de el o să își piardă interesul și știam că aș suferi mult după el dacă l-aș pierde dar nu îl puteam lăsa să se apropie prea tare pentru că nu știam dacă vorbește serios sau nu. Vreau să spun că el mereu lupta mai mult decât mine pentru relația noastră și acum că el a fost indiferent eu nu am mai făcut nimic pentru că eram obișnuită ca el să mai spună ceva. Îmi doresc din suflet să mai vorbim, dar încă mă gândesc dacă nu cumva tot ce a spus au fost vorbe goale. Adică dacă chiar mă iubește, el de ce nu mai face nimic pentru noi?


Consiliere TeAjut.ro · 4 sept. 2017, 09:31:38

Salut, Adelina.

Raspunsul la intrebarea ta, daca merita sau nu sa incerci sa salvezi aceasta relatie, nu il poate da altcineva, decat voi doi. Daca voi amandoi va doriti sa continuati relatia voastra, atunci e nevoie ca amandoi sa depuneti eforturi in acest sens. Daca doar unul dintre voi trage sa salveze relatia, iar celalalt nu, atunci e foare posibil ca toate eforturile sa fie irosite.

Acum, tehnologia din ziua de azi ne permite sa simulam apropierea fizica, prin faptul ca putem suna pe cineva la distanta sau putem vorbi prin mesaje scrise. Totusi, nimic nu se compara cu o discutie fata in fata. Mesajul pe care vrem sa il transmitem celuilalt se transmite in mare masura prin limbajul nonverbal (privire, postura, gesturi) si prin limbajul paraverbal (tonul vocii, intonatie, cuvintele accentuate). Toate acestea sunt disponibile in mica masura prin telefon si cu atat mai putin prin mesaje. Astfel, recomandarea mea este sa incerci sa vorbesti cu celalalt fata in fata. Daca nu stii ce sa ii spui, poti incepe chiar cu ce ai scris aici - ca poate nu i-ai aratat atat de multa atentie pe cat ai fi vrut, ca ti-ai dori sa vorbiti din nou. Intreaba-l ce s-a intamplat de s-a racit relatia voastra si incearca sa il asculti fara sa iti explici propriile comportamente, chiar daca vei simti nevoia. Crezi ca ai putea sa faci asta?

Astept raspunsul tau. Roxana Vescan