Tulburare psihica

Postată de: Utilizator teajut.ro · CONSILIERE PSIHOLOGICĂ · 13 mar. 2017, 09:32:29

Va rog sa ma sfatuiti ce psihoterapie trebuie urmata pentru tulburare obsesivo-compulsiva. Fiul meu a fost diagnosticat cu tulburari psihice, ciclotimie si tulburari obsesivo compulsive. Elena

Consiliere TeAjut.ro · 27 mar. 2017, 16:07:55

Multumesc pentru raspuns


Consiliere TeAjut.ro · 13 mar. 2017, 13:12:15

Buna ziua, doamna Elena! Cercetarile actuale evidentiaza faptul ca tulburarea obsesiv compulsiva inregistreaza cele mai bune rezultate prin intermediul terapiei Cognitiv Comportamentale. Insa tin sa va precizez ca rezultatele asteptate depind in cea mai mare masura de calitatea relatiei care se produce intre client si terapeut. Si mai putin de metodele ai tehnicile specifice fiecarei forme de terapie. Terapia cognitiv comportamentala se realizeaza structurat stabilind inca de la inceput obiective si un plan de actiune pe care i vor urma intr-un numar specific de sedinte. Terapeutul va analiza impreuna cu clientul gandurile si comportamentele pe care clientul le prezinta si vor elabora activitati specifice pe care clientul le poate realiza pentru a atinge obiectivul dorit. Aceste activitati adesea se realizeaza sub forma "Temelor pentru acasa".

In privinta altor tipuri de terapie, majoritatea sunt mult mai putin structurate punandu-se accentul pe ceea ce aduce clientul in prezent in relatie cu terapeutul.

Avantaje si dezavantaje se pot identifica in toate formele..dar v-am spus..cel mai important este sa se stabileasca acea relatie de incredere.

Daca mai aveti si alte intrebari voi incerca sa va raspund cu drag!

Numai bine,

Evelina Chira